Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar versenyzo 02

Szabadkártyát kapott az EOLO-Kometa

Szabadkártyát kapott a Dina Mártont és Fetter Eriket soraiban tudó EOLO-Kometa országúti kerékpáros csapat a Budapestről rajtoló Giro d'Italiára - tájékoztatta az MTI-t az olasz bázisú klub.

A május 6-án rajtoló olasz háromhetes körversenyen - amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik - automatikus résztvevője a világelit 18 csapata, illetve a második vonalat jelentő prokontinentális csapatok (ProTeamek) közül az elmúlt év legeredményesebbjeként az Alpecin-Fenix. További három indulóról a rendező RCS Sport döntött, a hétfőn bejelentett szabadkártyákat olasz prokontinentális csapatok kapták, köztük az EOLO-Kometa: a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat révén magyar névadó szponzorral rendelkező istálló mellett a Drone Hopper-Androni Giocattoli és a Bardiani-CSF-Faizané lehet ott a május 29-én Veronában záruló megmérettetésen.

"Nagyon jó hír és nagyon örülünk neki, de nem lepett meg, hiszen teljes mértékben megérdemelte a csapat, hogy részt vehessen a Girón" - nyilatkozta Dina Marci az MTI-nek. "Amit a srácok csináltak az elmúlt évi versenyen - és ebből ki kell húznom magam, hisz nem vagyok a tavalyi teljesítményemmel elégedett -, az óriási volt. Az egyik legjobb prokontinentális sorként megérdemelten mutathatjuk meg magunkat ismét".

Saját szerepléséről azt mondta: idei versenyein a mentalitása, a csapatért küzdése megfelelő volt, a teljesítményével viszont nem volt elégedett.

cyclist 271672

"Küzdenem kell, hogy ott lehessek, hiszen a legjobb nyolcat akarják majd vinni, és ez így jó. Van még két hónapom, egyre jobb formába lendülök, így bizakodom" - fejtette ki.

"Rendkívül boldog vagyok, hogy meghívót kaptunk az olasz körversenyre. A viadalra, amely kapcsán álmodtam a versenyzésről, a győzelemről, amelyet sikerült is megnyernem és amely tavaly új távlatokat nyitott előttünk" - fogalmazott a kétszeres Giro d'Italia-győztes korábbi kerékpáros, jelenleg a csapat sportmenedzsereként tevékenykedő Ivan Basso az EOLO-Kometa honlapján.

Nagy megelégedéssel nyugtázta a hírt a tulajdonos Alberto Contador is, rámutatva: a Giro-részvétel kulcsfontosságú az idényt tekintve.

"Úgy vélem, idén akár javítani is tudjuk a tavalyi teljesítményt, és főszereplők lehetünk" - hangsúlyozta a hétszeres Grand Tour-győztes spanyol csapatvezető.

A Giro nyitóetapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Az elmúlt két esztendőben egyaránt volt magyar az olasz háromhetes körverseny mezőnyében: Valter Attila 2020-ban 27., míg tavaly 14. lett, és három napig viselhette az összetett első helyén álló bringást illető rózsaszín trikót. A Groupama-FDJ kerékpárosa a tervek szerint idén is indul. Az EOLO-Kometa az elmúlt esztendőben is résztvevője volt az olaszországi viadalnak, amelyet Dina Márton a 100. helyen zárt.

Forrás: MTI