Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

 zefal z console dry 01

Telefontartó zseniális felfogató rendszerrel és némi kompromisszummal.

Kaptuk ezt az univerzális tokot, amely szinte minden telefonhoz jó lehet, hogy írjunk róla egy tesztet. Mi pedig éltünk a lehetőséggel és egy négy napos ausztriai túrán teszteltük.

A Z Console Dry két méretben kapható az M-es méret 150X62 -, az L-es 170X70 mm-es. A méretét a hozzáadott habszivacs jellegű adapterrel, (amelyet a telefonod köré rakhatsz) tudod még jobban a telefonodra állítani. A telódat egyébként egy 100%-ig vízálló tokba helyezed, amelynek elején az átlátszó rész tapi kompatibilis. A Zefalék hátul, a kamera helyét is átlátszónak tervezték. Így elvileg az is üzemel anélkül, hogy kivennék a készülékünket.

zefal z console dry 02

Ha iPhone vagy Samsung telefonod van
Az iPhone 7 és 8 valamint a Samsung Galaxy S7 és S8 ttelefon típusokhoz a Zefal gyárt külön, ezekhez illeszkedő tokokat. Ezekben a telefonok kezelhetősége tökéletesebb, sőt akár védő tokként a mindennapokban is használható.

A tok szerszám mentesen „O” gyűrűkkel rögzíthető a kormányra, a kormányszárra, vagy ahová akarod. A rögzítésről a Z Bike Mount nevű konzol gondoskodik.

Menet közben

A tokot egy négy napos ausztriai kerékpártúrán teszteltük. A telefon rögzítő mechanizmusa egyszerűen zseniális. A Z Bike Mountot a megfelelő mérető O gyűrűkkel stabilan rögzíthetjük. Kézzel ugyan a helyzetén tudunk állítani, de azt megtartja. A telefon egy félkörös mozdulattal helyezhető a konzolra, amin stabilan ül. Nem mozog, nem vibrál menet közben. Véletlen oldása lehetetlen. A Z Bike Mount két oldalán lévő gomb egyszerre történő megnyomása és a tok elfordítása oldja a mechanizmust. Ez egyáltalán nem nehézkes, vagy körülményes. Gyorsan meg lehet tenni.

zefal z console dry 00

A tokba a telefont könnyű behelyezni. Lezárás után jöhet bármilyen zuhé, 100 %-ig vízmentesen tudhatjuk kütyünket. A termék 9790 Ft-ért a tiéd lehet.

Tetszés index 3/5

Összességében ez egy jól működő konstrukció, városi bringázás során. Hiszen telód kéznél van és könnyű le/fel szerelni. Túrázás során viszont előjön a konstrukció legnagyobb hibája, ha ez egyáltalán annak tekinthető: nem lehet powerbankot kötni rá. OK, cserébe teljesen vízálló. Ezek figyelembevételével úgy gondolom sok bringásnak jó szolgálatot tehet. 3-mast is csak azért kapott, mert nekem másabb elvárásaim vannak egy tokkal szemben.

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett