Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

schwalbe hurricane 01

Már több mint 3 000 km a gumiban.

Az idén tavasszal került fel ez a gumi a merev farú montim kerekeire, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezzel teljesítem a Hungarian Divide 680 km-es mindenféle terepen vezető féltávját.

A Schwalbe 2021-ben mutatta be az 1990-es évek óta létező Hurricane gumijának legújabb változatát. Az új minta középső sima felülete alacsony gördülési ellenállást és csendes haladást biztosít aszfalton. A középső sima felület után a futófelület két oldalán mikrofogak, a futófelület két szélén mélyebb barázdák találhatóak. A gumi technikai ismertetését egy korábbi cikkünkben tettük meg.

schwalbe hurricane 02

Schwalbe Hurricane
2021-ben mutatta be a Schwalbe a könnyű terepre szánt Hurricane gumijának legújabb változatát. A mintáját nézegetve már akkor szívesen kipróbáltam volna, de erre 2022-ig várnom kellett. Az idén ugyanis megkaptam tartós tesztre.
A Hurricane a 90-es évekbeli megjelenése óta egy könnyű terepre tervezett, gyors gumi volt. Az új mintázat teljesen más, mint a korábbi. Tovább olvasom!

Én egy 50X622 (29X2.0) Performance verziót használtam. A tömege 650g. A levegőnyomást 2.0 és 4.5 bar között lehet benne változtatni. Ezzel, a fentnevezett eseményre sokat készültem, tekertem vele a Mátra kacskaringós útjain, több hosszabb 100-200 km feletti aszfaltos túrát tettem vele. Így jutottam el odáig, hogy már több mint 3 000 km után tudok róla beszélni.

Egy biztos, száraz körülmények között, Magyarországon szinte mindenki jól ki tudja használni. Legjobban persze a száraz kemény talajon érzi magát, ahol rettentő gyors, kanyarokban is jól kontrollálható.

Aszfalton sem jön zavarba - bár terep guminak titulálják -, jól érzi magát ilyen körülmények között is. Sokkal kevésbé kopik, mint a mindenesként agyon dicsért SmartSam. Az irányíthatósága igazán csak mély murvában csökken jelentősen, de szélessége miatt ilyen körülmények között is lehet irányítani még csomagokkal felszerelkezve is.

schwalbe hurricane tartos teszt 01

Voltam vele, szinte minden terepen

Amit nem szeretett, az a homokos talaj. (De hát ki szereti?) Itt ha volt sebesség, még el-el lavíroztam vele, de síkon, mély homokban bizony csak tolva haladt a bringa. Ezen kívül a nedves gyökeres talajon csúszott ki, ott jobban kellett figyelni az irányíthatóságára.

Az eső utáni saras talajon ugyan olyan rosszul teljesített, mint bármely más terepgumi, semmivel sem volt rosszabb. Egy leheletnyi előnye még talán volt is, a mély minták hiánya miatt kevésbé szedte össze a sarat és könnyebben tisztult.

Ha megnézitek az újkori és a 3500 km körüli képeken a gumi állapotát, kopásnak nyomát alig látni rajta. Összességében ez egy jó mindenes gumi, sokan megtalálhatják benne a számításukat. Ha egy Hungarian Divide jól teljesíthető vele, akkor ez tényleg mindenre (is) jó.

schwalbe hurricane tartos teszt 02

Egy kép a gumi új korából és a mai állapotáról. Nem igazán látszik a mintán még a kopás

Tetszés index 5/5

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett