Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
prev
next

kedvezmny00Hogyan utazzunk minél olcsóbban? (Ez a cikk vasúti kedvezményekről szól és nem potyázási tanácsokat ad.)



Mióta nincs érvényes diákigazolványod és elmúltál 26 éves, teljes árú jeggyel utaztál? Pedig a rengeteg féle vasúti kedvezmény http://www.mav-start.hu/utazas/kedvezmenyek_20120101.php közül biztosan van egy, amit az utazásodkor igénybe vehetnél. Hát lássuk, mi jöhet szóba:

  • Családi kedvezmény
  • Nagycsaládos kedvezmény
  • 50% a START Klub kártya (éves/ féléves, fényképes) tulajdonosoknak bárhol és bármikor, de a szombati akció keretében egy útitársnak is jár 50%. Sajnos ez nem vonatkozik a kerékpárjegyre. Ez az ideális szombati „kiránduló jegy", egy útra is megváltható, ha csak másnap jönnél vissza. A vasúttársaság honlapján van egy kalkulátor, ahol ki tudod számolni, megéri-e megvenni, akárcsak szezonálisan is félévre áprilistól októberig. A START Klub kártya vásárlásakor

A)bármelyik vasúti pénztárban le kell adni a kitöltött igénylőlapot és egy igazolványképet, vagy elküldeni egyet jpg formátumban a startklub@mav-start.hu címre. Ekkor kell fizetni a kártya árát és kapsz cserébe egy 30 napig érvényes „Bizonylatot", amivel már féláron utazhatsz. A kártya elkészültéről értesítenek (e-mail/sms), a kártyát az általad előre kiválasztott átvételi helyek egyikén veheted át személyesen vagy meghatalmazott útján a pénztár nyitvatartási idejében. Ha olcsóbban szeretnél az éves kártyához jutni, használd a Hungary Card Plus 2012 szelvényfüzetében lévő 5 000 Ft-os kedvezményre jogosító kupont.

B)Online rendelés a START honlapján Ez sokkal kényelmesebb, környezetbarát és időtakarékosabb módja a START Klub kártya igénylésnek, csupán egy előzetes regisztráció kell a honlapon és az e-igénylőlap kitöltése egy fotó feltöltésével. A 12 karakterű kártyaszám lesz a Te személyes azonosítód. A kártyádat ebben az esetben max.15 nap alatt készítik el és átvételkor kell fizetned. A HC szelvényt ez esetben nem fogadják el.

MVstartKlub

  • Hungary Card Plus 2012  minden nagyobb forgalmú vasútállomáson is megvehető. A szelvényfüzetében lévő szelvényekre váltható 2 x 50%-os kedvezmény másodosztályú menettérti jegy,,2 x 50%-os 1. kocsiosztályra szóló menettérti kedvezmény (50%-os 2. osztályú menetjegy+teljesárú kocsiosztály-különbözeti jegy),2 x 33%-os másodosztályú kedvezmény egy útra, 1 x 5000 forint árengedmény START Klub kártya váltására,2 x díjmentes pótjegy/helyjegy 1. kocsiosztályra,1 x díjmentes pótjegy/helyjegy 2. kocsiosztályra kizárólag hétfőtől csütörtökig, valamint 4 x díjmentes kerékpárjegy.

HungaryCardPlus2012

  • Alkalmi menettérti kedvezmény – bizonyos rendezvényekre 20-50 %-os kedvezmény
  • Balaton Mix (érvényes: 2012. április 28 – október 7.)
    Ezzel a speciális napijeggyel kedved szerinti vonatokkal utazhatsz a Balaton körüli vasútvonalakon és hajózhatsz a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain, az általad szabadon választott 1 vagy 2 napon. Felszállás előtt díjmentes kerékpárjegyet kell kérni a pénztárban, ha a vonaton vagy kompon a kerékpároddal szeretnél együtt utazni.  A Balatonra való eljutáshoz 50%-os alkalmi menettérti jegyet is kérhetsz a vasúti pénztárban, mely a Balaton Mix jegytől függetlenül külön is megváltható és odaútban felhasználható utazásra, azonban a visszautazásra csak abban az esetben érvényes, ha a visszaúton rendelkezel a később megváltott és az alkalmi menettérti jeggyel összefüggésbe hozott Balaton Mix jeggyel. Hatféle jegytípus közül választhatsz (felnőtt, gyermek, családi, 3 illetve 7 napos), személyenként 1 db kerékpár díjmentes kerékpárjeggyel szállítható.

BalatonMix_ 

Bliccelni kerékpárral nem lehet, a vonaton pedig csak akkor vehetem meg a jegyet pótdíj nélkül, ha a felszállás állomásán nincs jegykiadás.

Kerékpárjegy

kedvezmnyHa kerékpárral utazunk együtt, a menetjegyen kívül kerékpárjegyet is kell vennünk. A jegyet a teljes útvonalra váltsuk meg, lehetőség szerint elővételben, hiszen azzal időt és pénzt spórolhatunk meg. Ma már e-ticket vagy otthon nyomtatott jegy formájában is megvehetjük a kerékpárjegyet is, sorban állás nélkül. További infó ITT.

Belföldön 50 km-ig 235 Ft a kerékpárjegy ára, 50 km-nél nagyobb távolság esetén a menetrendnél kiszámított útvonal km távolsága alapján az ITT lévő táblázat segít a kalkulációban.

Ha tagja vagy a Magyar Kerékpárosklubnak, 25 %-kal olcsóbban veheted meg a kerékpárjegyet a tagkártya felmutatásával.

Ha feláras vonaton utazunk (pl. IC, vagy nemzetközi vonaton belföldi forgalomban), váltanunk kell még hely- és/vagy pótjegyet, és kerékpár-helyjegyet (pl. A 2011-2012 menetrendi időszakban IC 200 / IC 201 Kvarner: IV.7-X.28, IC 532 / IC 533 Rákóczi: IV.7-X.28, IC 536 / IC 537 Hernád: egész évben. Budapest – Pécs között, valamint Budapest – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Budapest felé közlekedő kör IC-n német vezérlőkocsikban együtt lehet utazni max. 8 kerékpárral).

Ha munkába is bringával és vonattal jársz, a megoldás a kerékpár havibérlet.

Kerékpáros Túrajegyet vehetsz csupán 400 Ft-ért a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz vagy a Fertő tóhoz való utazásodkor. Előnye, hogy 2012. december 31-ig az ország bármely területéről igénybe veheted az oda és visszautazáshoz. Az érvényesség napján az érintett vasútvonalakon korlátlan le- és felszállási lehetőséget biztosít a vonatra. A Kerékpáros Túrajegy birtokában csak a megfelelő menetjeggyel kell rendelkezned. Az érintett fertő tavi, balatoni és tisza-tavi állomások listáját a MÁV-START kerékpáros oldalán nézheted meg.

Ha meghiúsult az utazás

kedvezmny01Sebaj, az érvényes menetjegyed visszatérítheted, IC pót- és helyjegy esetében legfeljebb az indulás előtt egy órával. Amennyiben a vonat tíz percen túli késéssel indul, a pénztárban lemondhatsz az utazásról, és ebben az esetben szintén visszakapod pótjegyed, menetjegyed teljes árát. Ha az odaúti jegy érvényessége már elkezdődött, akkor csak a visszaúti téríthető vissza kezelési költség levonása mellett. Az (tovább) utazásról bármelyik személypénztárban le lehet mondani. Az ügyintézéshez a pénztáros kitölt egy „Kifizetési bizonylatot", amihez el fogja kérni az adataidat (név, cím, szig.szám) és aláírásodat.

Ha ezen az oldalon nem lennének naprakészek az infók, a MÁV-START Hírlevélből vagy a vasúttársaság honlapján értesülhetsz minden lényeges változásról, akcióról és utazási ajánlatról.

Jó tekerést!

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!