Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

 pegasus premio evo 10 lite 09

Egy túra PEDELEC kompromisszumok nélkül.

Az Annyira Más Bringabolt bocsájtott rendelkezésünkre egy elektromos bringát - amely véleményük szerint - egy Optimális választás lehet annak, aki PEDELEC túrakerékpárt keres a prémium kategóriában. Nézzük:

Pegasus Premio Evo 10 Lite

pegasus premio evo 10 lite 02

Alapok

A kerékpár trekking geometriájú alumínium vázzal rendelkezik, amelybe egy SR Suntour villát illesztettek. Motorja a 4. generációs Bosch Performance Line CX, amely a gyártó termékpalettájának csúcsán található. Akkumulátora rejtett, és ami ennél is izgalmasabb a vásárló dönti el, hogy a bringát milyen kapacitású akkumulátorral (400, 500 vagy 625 Wh) kéri. A vezérlő a szokásosnak mondható Intuvia.

pegasus premio evo 10 lite 05

A váltásról a 10 sebességes Shimano Deore váltókar és hátsóváltó gondoskodik. Az FSA hajtókarok segítségével egy 36 fogas lánckereket hajtunk meg. Hátul a 10 lánckerékből álló Altus kazetta (11-42T) gondoskodik a megfelelő áttételről.

A biztonságos megállást a Shimano Altus hidraulikus tárcsafékei biztosítják, az Altus kerékagyra szerelt 180-as tárcsákkal. A Ryde felniken a Schwalbe Marathon Plus külsők feszülnek, amely a gyártó legdefektállóbb és a legtöbbet eladott külsője.

pegasus premio evo 10 lite 06

Szerelvények

A Pegasus Premio Evo 10 Lite nem szégyenkezhet kiegészítők terén sem. Pénzünkért SKS sárvédőket, integrált lábtámaszt, integrált i-Rack kompatibilis csomagtartót, integrált lakatot és Fuxon lámpákat kapunk. Ja, még valami: MonkeyLink kulacstartó van rajta.

pegasus premio evo 10 lite 04

Mi is az a MonkeyLink
A MonkeyLink kerékpáros kiegészítőket gyárt, így lámpákat, sárvédőket, kulacsokat és kulacstartókat valamint táskákat. Termékeikre jellemző a mágneses-mechanikus rögzítési mód, amelynek hála a kiegészítőik lényegében a helyükre pattannak.

Kulacstartóik szinte észre sem vehetőek a kerékpárok vázain. A hozzá tartozó kulacs használata egy kis tanulás - ami inkább megszokás - után pofon egyszerű. A kerékpár tesztelése során a vázon történő rögzítése nagyon stabil volt. Igaz, most csak aszfalton tekertem, de tuti, hogy terepen sem lehet elhagyni.

pegasus premio evo 10 lite 01

Menetközben

A bringával egy rövid 20 km-es hegyes-völgyes úton ismerkedtem. Ami egyből feltűnt, hogy a Bosch motor hangos. Ez számomra a csendes erdészeti aszfaltutakon kicsit zavaró volt. Miután ezen túltettem magam arra lettem figyelmes, hogy a 25 km-es sebesség korlátnál milyen finoman áll le a motor az elődeihez képest.

pegasus premio evo 10 lite 03

A váz geometriája kényelmes egyenes hátú ülést tesz lehetővé, ami igazi városi illetve túra kerékpárrá varázsolja azt. A lefeléken 60 km/h sebességnél is stabil, jól irányítható volt a kerékpár. A vázon igényes kialakításán és megjelenésén számomra csak egy dolog szúrta a szemem, a hordó alakú fej csöve. Bocs, ez nekem nem jött be!

pegasus premio evo 10 lite 07

Nagyon komfortos volt a meglehetősen fura (inkább kínai webshopos angol) fantázia nevű Comodoro nyereg. Nagyon tetszett a markolat is. Miután kibetűztem rajta az Ergon márka nevet nem is akartam tovább feszegetni a témát, ez magáért beszél. Itt említeném még meg, hogy a gyártó a pedálon sem spórolt. A Welgo egy komolyabb csúszásmentesített pedálját taposhattam a menetpróbám során.

pegasus premio evo 10 lite 08

Összességében a Pegasus Premio Evo 10 Lite egy prémium kategóriás PEDELEC. Egyetlen alkatrészen sem vettem észre a spórolást. Mindegyik egysége tökéletesen megfelel a felhasználási területének kihívásaival. Megvásárolva nincs is olyan része, amit lecserélnék. Mondjuk ez egy 1 000 000 és 1 143 000 Ft között mozgó kerékpárnál számomra követelmény.

Tetszés index 4/5. Az ötösről a hangos motor és a hordó alakú fejcső miatt csúszott le.

Ha érdekel a bringa, az Annyira Más Bringaboltban meg is tapogathatjátok.

pegasus premio evo 10 lite 10

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett