Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

dnplda01

Hol is találtok kerékpárkölcsönzőt Magyarországon?

Van egy ismerősöm, aki leutazott a Balatonra, ott valahol kölcsönzött egy bringát és megkerülte a tavat. Amikor megtudtam, gratuláltam neki, hisz bátor dolog idegen bringával ennyit tekerni. Számomra ez a tény az ottani kölcsön kerékpárok minőségét is mutatja: MEG LEHET VELÜK EGY NAGYOBB TÚRÁT IS CSINÁLNI!

A napokban találkoztam egy barátommal aki következőket mesélte:

Rozgonyi Roland: Szia! Csináltam egy új weboldalt a www.kerekparkolcsonzok.hu-t ahol összeszedtem egy térképen Magyarország (reményeim szerint) összes kerékpárkölcsönzőjét!

Olaf: Micsoda? Gratulálok, ez szép nagy munka lehetett. Honnan jött az ötlet?

RR: Azt vettem észre, hogy sokan tekernek saját gépen de ezt nem igen viszik magukkal a nyaralásaik során (macera), inkább kölcsönöznek bringát a helyszínen. Rájuk gondoltam, amikor megfogalmazódott az ötlet: Mi lenne, ha egy térképen megjelenítenénk Magyarország kerékpárkölcsönző helyeit? Ezzel létrehozva egy Mindenki számára ingyenesen elérhető kollektív információs forrást.

O: Nem rossz gondolat. Rajta van az össze kölcsönző?

RR: Nem hiszem, az adatok forrása az internet, így a fent lévő tartalom inkább csak tájékoztató jellegű. Ezért kérek mindenkit, hogy körültekintően járjon el az információ felhasználása során, mivel előfordulhat, hogy a megjelenített adat időközben megváltozott.

O: A térképen két színnel vannak jelölve a kölcsönzők. MI az oka ennek?

RR: Sötétkék jelölést kaptak a közösségi kerékpáros rendszerek. Világoskékkel jelöltük a helyi vállalkozásokat. Rákattintva olvashatóvá válik a szolgáltató címe és egyéb elérhetőségei.

kerekparkolcsonzok mon

O: Értem, van-e más, amit tudni érdemes az oldalról?

RR: Talán csak annyit, hogy a térkép opcionálisan lehetőséget ad az útvonaltervezésre, illetve keresésre is.

O: Roland, örülök, hogy összefutottunk (tehetnénk ezt gyakrabban is), van-e még valami, amit el akarsz mondani a kezdeményezésedről?

RR: Talán csak annyit, hogy a térképet pontosabbá együtt -mi bringások- tudjuk tenni. Észrevételeket, véleményeket vagy egy újabb, javasolt kerékpárkölcsönző adatait az alábbi címen tudjuk fogadni. kerekparkolcsonzok@gmail.com"