Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
prev
next

 a velo uj nyeregparnazasi modot jelentett be

A technológia környezetbarátabb és kényelmesebb párnázást kínál.

A Velo nyereggyártó egy új párnázóanyagot vezet be. A Velo AtmosFoam (VAF) nevű megoldás nitrogént használ a folyékony habosítás során, ami a vállalat szerint egyrészt csökkenti a kémiai adalékanyagok használatát másrészt segít a CO2-kibocsátás csökkentésében.

A Velo szerint az új anyag rezgéscsillapító képessége jobban beállítható, mint más anyagoké, így ezzel a technológiával kényelmesebb nyergek készíthetők.

A Brooks hasonló, nitrogénnel átitatott habtechnológiát használt futócipők középtalpához, hogy a cipői "jobb rugózást" és "nagyobb stabilitást" biztosítsanak.

a velo uj nyeregparnazasi modot jelentett be 01

A Velo szerint ő az egyetlen kerékpár nyereggyártó, amely ezt a technológiát használja. A VAF körülbelül ugyanannyit nyom, mint a SuperLight Foam, amelyet jelenleg a teljesítményorientált nyergekben használ, de annál nagyobb kényelmet nyújt.

"A VAF könnyebb és érzékenyebb, a finomabb pórusszerkezetű habkeverékekhez képest" - közölte a vállalat. "Ráadásul a VAF mikrosejtjei egyenletesen oszlanak el, ami rezgéscsillapítási képességet biztosít."

Forrás: velosaddles.com