Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

bikefelmeresA biciklisek alig 10 százaléka köt felelősségbiztosítást magára és a járművére, miközben ma kétszer annyian kerekeznek a hétköznapi forgalomban is, mint négy évvel ezelőtt – hívja fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. vasárnapi közleményében.

A múlt héten boncolgattuk a témát, de mint alább olvashatjátok mások is (egyáltalán nem üzleti okokból Cool ) boncolgatják a témát. A cikk mindenesetre érdekes statisztikákat mutatbe. (szerk.)
 

 

{reklam}

A biztosítási társaság szerint miközben a kifejezetten a kerékpárosokra szabott hazai felelősségbiztosítási kínálat egyelőre elmarad a nemzetközi gyakorlattól, nőtt a bicikliseket érő halálos kimenetelű balesetek száma is. A közutakon tavaly összesen 92, az idén pedig eddig már 19 kerékpáros halt meg, de minden közlekedési baleset ötödében biciklis is érintett - derül ki a biztosítási alkusz cég összegzéséből. Húsvétkor különösen sokan kerekeznek, mert sajnos úgy gondolják, hogy ezt néhány kupica pálinka után is megtehetik - olvasható a közleményben.

A biciklisek számának robbanásszerű növekedését a CLB szerint a hazai biztosítók nem túl nagy ütemben követték, egyelőre szerény a kerékpárosokra szabott komplex kínálat.

Egy országos rendőrségi statisztika szerint tavaly több mint 16 ezer, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset volt, ebből 3 ezer 500 esetben volt érintett kerékpáros is, és ezek felét maguk a biciklisek okozták - idézte az ORFK korábbi közlését a közlemény.

A közlemény szerint az ittasan balesetet szenvedett kerékpározók aránya 2010-ben 26,7 százalék volt, ami növekvő tendenciát mutat, ugyanis ez a mutató 2009-ben még 20,5 százalék, míg 2006-ban mindössze 16,7 százalék volt.

Forrás: MTI