Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

cyclist 4367326 1280 

Mire érdemes figyelned sportszemüveg vásárlásakor?

Korábban már összefoglaltuk, mik a megfelelő sportszemüveg ismérvei, de arra még nem tértünk ki, hogy mi a helyzet az előre gyártott sportszemüvegekkel. Legtöbben a dobozos megoldásokat szeretjük, főleg, ha pénzt is spórolhatunk rajta, de amikor a látásunkról van szó, nem biztos, hogy érdemes a – látszólag – egyszerűbb utat választani.

A megfelelő sportszemüveg tökéletesen illeszkedik, minden szempontból megfelel viselőjének, speciális lencséjének felületét a tevékenységhez megfelelően kezelték. Nagy kérdés, létezik-e ilyen, előre gyártott típus?

bike 4369056 1280

pasja1000 képe a Pixabay -en.

A Noptiker Kft. három évtizede a hazai piac egyik legjelentősebb szemüveglencse-nagykereskedése. Komoly tapasztalatukat saját gyártású Starlite prémium-lencséikkel bizonyították. Megkérdeztük tőlük, amit ti is megkérdeznétek egy szakértőtől, és a következő válaszokat kaptuk:

Rendszeresen sportolok és sportszemüvegre lenne hozzá szükségem. Mivel kezdjem a kutatást?

Az első és legfontosabb felmérni a saját igényeidet. Figyeld meg, mennyi időt töltesz a szabadban, milyen távolságra tekintesz legtöbbet, általában milyen fényviszonyok között sportolsz, mennyit mozogsz, mennyire izzadsz meg közben, stb. Ahhoz, hogy biztos megtaláld a tökéletes megoldást, először tudnod kell, pontosan mire keresed!

Több sportruházat-üzletben is láttam sportszemüvegeket. Velük mi a gond?

Alapvetően nincs velük gond, a feladatukat ellátják, csak az a kérdés: hogyan? Sportolás közben kiemelkedően fontos az éles és optimalizált látás, így nem érdemes kompromisszumot kötni, amikor saját sportszemüvegedről van szó. Nem csak a teljesítményedre, hanem az élmény minőségére is negatív hatással lehet, ha nem megfelelő. Érdemes inkább optikus szakember véleményét kikérni, és személyre szabott szemüveget készíttetni.

cyclist 4367326 1280

pasja1000 képe a Pixabay -en.

Személyre szabott sportszemüveg drága mulatság lehet. Biztos megéri?

Az ár az egyik legjelentősebb tényező, ami érthető is, hiszen valóban költséges lehet személyre szabott szemüveget készíttetni. Hosszú távon viszont valószínűleg jobban megéri, mert tömeggyártott társainál lényegesen tartósabb. Áruházi termékből elfogyasztasz évente kettőt, de egy egyedi szemüveg akár öt-hat évig is a legjobb barátod lehet. Nem is beszélve a látásélményről: egy személyes sportszemüveg egészen más dimenziókat nyit meg, amit kár lenne kihagyni – szerintünk.

Melyik a legjobb sportszemüveg-lencse?

Számos gyártó sokféle megoldást nyújt, tőled függ, melyiket választod. A piac elképesztően telített, széles a választék, és persze az árak között is nagyok a különbségek. Mi azt javasoljuk, hogy egyeztess optikus szakemberrel, és a pénztárcádhoz mérten válassz.

Kapcsolódó cikkek:

Napszemüveges cikk 4/1 - Mi az a sportszemüveg és miért érdemes beszerezned egyet?

Napszemüveges cikk 4/3 - Van dioptriás sportszemüveg? – Minden a korrekciós sportszemüvegekről

Napszemüveges cikk 4/4 - Tökéletes, személyre szabott sportszemüveged elkészülésének útja